torsdag 29 augusti 2013

Syrenhäcken

Vilken växtkraft!

Jo, jag planterade ju min första syrenhäck för ungefär 4 veckor sedan. 
På ena sidan av huset har det varit vildvuxna syrener som tyvärr inte blivit så omhändertagna på ett par år såg det ut som. Jag gick loss med häcksaxen och klippte ner buskarna ordentligt och såg samtidigt att det fanns massvis av små sticklingar.
Mot ena grannen bestämde vi oss för att vi ville ha en häck så jag gjorde ett försök. 
Jag grävde upp en lång rabatt längst hela sidan mot grannen och la ner ny jord blandat med gödsel. Sen flyttade jag över lite sticklingar som jag först grävde upp, la i en hink med vatten och därefter grävde ner dem igen på den nya platsen.

Trodde aldrig att så många skulle ta sig men jisses vad dem har växt till sig. Nu hoppas jag bara att dem klarar sig över vintern så kommer det nog bli en fin häck mot grannen från och med nästa år :) Inte en krona kostade häcken heller förutom några påsar jord och gödsel.

Bild: Bythecity

// Isabelle

Infarten

Nu sätter vi igång med infarten snart. 
Mycket har hänt men det ser fortfarande ut som en arbetsplats. Vi ska bygga en liten mur, en trappa, en rabatt och jämna ut nivåskillnaden lite. Fasaden ska självklart också bli klar med knutar, stuprör osv. På takterassen ska även ett räcke upp. 

Före:

Bild: Bythecity

Efter:

Bild: Bythecity

Jag tycker grus är så mysigt på en infart och på gångar. Ja, jag vet att det är jobbigt att ha när man ska skotta osv på vintern men vi provar :) Vi får väll ändra det om något år om vi blir tokiga. 
Jisses vad det är grejer man plötsligt ska köpa. Alla snälla vänner som tipsar om olika prylar. "Köp en snöslunga", "köp en självgående gräsklippare", "lägg ner bevattningssystem i trädgården" osv.. Galet vad mycket saker som måste införskaffas när man flyttar till hus men vi väntar med många inköp tills vi har känt av vad vi behöver. Snällt av er alla som vill tipsa oss om bra grejer i alla fall :)

// Isabelle

måndag 26 augusti 2013

Innedörrar!

A åkte ut till huset galet tidigt i morse för att sätta klart alla taklister. Klart hann han och målarn var imponerad :) 
Vilken kille jag har!
 Aldrig satt taklister (hålkälslister) förut och det såg ut som att han inte gjort annat. Jag trodde det skulle vara enkelt men dem vi valt är så konstig form på så hörnen kändes helt omöjliga att få till i början. Nu är dem på plats och målarn har målat dem i samma färg som taket. 

Innedörrarna har förresten kommit. Vad tror ni? Valde ju taklister, breda golvlister och spegeldörrar för att bryta av det moderna. Nu måste jag bara hitta några snygga handtag som matchar stilen. 

Bild: Bythecity

// Isabelle

söndag 25 augusti 2013

Söndag!

Veckorna går ju bara så fort! Har redan hunnit jobba två veckor efter semestern. Dock varit galet mycket att göra på jobbet och då brukar ju dagarna bara flyga iväg.

Märker ni att hösten är på väg?
Jag älskar verkligen sommaren men för första gången på många år längtar jag efter lite kallare årstid. Kan kanske bero på att jag snart går in i 8:e graviditetsmånaden :) 

Igår var vi ute i huset igen och A började sätta upp taklister. Hörnen var riktigt kluriga att få snygga men tror han fick in snitsen precis innan vi åkte hemåt så idag kommer nog resten bli klart med raketfart. 

Hela huset ser ut som ett sjukhus för tillfället, vitt överallt! Målarn har spacklat och slipat klart så han grundade alla väggar och tak i fredags. 

Både golvet och fönstren är täckta så det ser väll inte allt för roligt ut på bilden nedan. 

Bild: Bythecity

Nu händer det något kul varje dag!

// Isabelle

torsdag 22 augusti 2013

Inredning

Åh nu börjar inredningstankarna sätta igång på riktigt. I början känns det som att det är så långt bort men nu börjar det ju faktiskt närma sig. Slutfinishen börjar ta form.
Vi har ingen brådska att flytta utan känner att vi vill ha allt klart innan sängen och det sista flyttlasset går. Deadline är dock att allt ska vara färdigt innan lilla bebisen kommer. 
Vardagsrummet här i lägenheten börjar fyllas med grejer nu, mest barnsaker faktiskt men även lite annat.

Det här med barnrum förresten.. Vi har ju tagit reda på vilket kön det är men det är ju ändå ingen garanti. Så visst hade vi kunnat måla rummet rosa eller blått men det vill jag inte. Jag vill ha det neutralt. Precis som på alla små kläder jag köpt. Jag älskar jordnära färger, beige, grått, vitt, ljusrosa, ljusblått osv.. Skrikiga färger är inte riktigt min grej (kan dock säkert ändras i framtiden).

Har varit inne och kollat på massvis av hemsidor och kom på att jag glömt ZARA HOME kids och H&M Home. Dem har ju underbara saker till barnrum och till relativt skapliga priser. 
Jag har alltid tyckt om IKEA, dem har bra priser och möbler som alltid funkar. Dock blev jag verkligen besviken när katalogen ramlade ner i brevlådan häromdagen, så tråkig! Tyckte inte alls att den var inspirerande..

NG Baby, ni som har barn känner säkert till det märket, sänghimmeln på bilden nedan har vi skaffat oss samt att jag tänkte beställa byrån från Troll. Jag gillar deras produkter! Har även köpt massa sängkläder, skötbädd m.m från samma märke. 

Bild: wwww.ngbaby.se

Förresten, jag ska inte blogga om barngrejer, det lovar jag! Men några inlägg kommer det nog allt bli :)

// Isabelle

tisdag 20 augusti 2013

Kärleken till marmor

Snart är nog alla val gjorda som måste göras innan inflyttning. Puh, många har det varit och jag hoppas att vi har valt rätt på det mesta. 

Skrev ett inlägg för ett bra tag sen angående våra badrum. Så tänkte att det var dags för lite mer info om det. 
Vi kommer som sagt att ha två badrum i huset. Ett större badrum i anslutning till vårt sovrum och ett mindre som kommer vara mer för gäster. I det större badrummet blev det ljusa väggar (stort matt vitt kakel) och grå Carrara marmor på golvet. 

Bild: www.skonahem.com

I det mindre badrummet blir det svart marmor både på golvet samt på väggarna. Något i stil som nedan. Vad tror ni?

Bild: www.skonahem.com

Ena badrummet kommer alltså bli väldigt ljust och det andra mörkt.  Jag längtar till plattsättarn är klar nästa vecka så jag får se resultatet.

// Isabelle

söndag 18 augusti 2013

Deborah Browness

Målarn är ju i full gång ute i huset. Han har iofs precis börjat men det kommer gå snabbt. I morgon börjar även plattsättarn. Om två veckor ska både målarn och plattsättarn vara klara :)

Så det är verkligen dags nu att bestämma oss för vilka tapeter och färger vi ska ha i huset. 

Åkte därför iväg en sväng idag ut till Bromma och besökte Björklund & Wingqvist. Dem har bra utbud på tapeter och alla möjliga märken och prisklasser. Jag hittade en super fin tapet som jag tänkte beställa till vårt sovrum. 

En tapet som jag länge gått och dreglat över är boktapeten från engelska Deborah Browness. Jag tror NK Inredning är den enda affären i Stockholm som säljer den (vad jag känner till i alla fall) men den dyker upp på lite olika ställen samt i diverse reportage då och då. 

Jag kunde inte hålla mig längre så beställde den idag, dock från England där den är betydligt mer "prisvärd" än här hemma.
Vad tycker ni? 

Bild: Deborah Browness tapet

Bild: www.deborahbrowness.com

Den kommer bli så bra i vårt allrum/tv-rum som jag tänkt att vi ska måla i en mörkare färg och tapeten ska få klä en av väggarna som en fondvägg. Rummet kommer alltså bli rätt mörkt men det känns bra att bryta upp dem annars vitmålade väggarna i resten av huset. 

// Isabelle

måndag 12 augusti 2013

Vårt kök!

Snickarna håller på för fullt att sätta upp köket ute i huset. A är där ute nu efter jobbet och lägger klart golvet i sista lilla sovrummet (Jag ligger hemma i soffan och kurerar mig). 
Tänkte visa några bilder på det köket vi har köpt. Det är som sagt ett italienskt kök och kommer från Varenna/Poliform.
Kika in här för att läsa mer!

Serien som vi valt heter Alea. Här kommer några bilder från deras hemsida. 

Bild: www.poliform.it

Bild: www.poliform.it

Bild: www.poliform.it

Bild: www.poliform.it

Kan tyckas vara lite stelt men jag tror det kommer passa perfekt när vi är klara med allt runt omkring :)

// Isabelle

Mycket har hänt!

Vilken avslutning på semestern. Både jag och A åkte på något riktigt konstigt i helgen! I lördags eftermiddag började jag kräkas som en idiot och det höll på i över 14 h, varje halvtimma! HEMSKT! Jag stannade hemma från jobbet nu på förmiddagen då vi ändå ska till barnmorskan nu efter lunch. 

Saknar nog ändå jobbet lite, eller snarare lite struktur på vardagen. Ska bli skönt att få lite fasta tider på dygnet igen! 
3 veckors semester har verkligen gått otroligt fort ändå.
Känns dock otroligt konstigt att jag ska sluta jobba om ca 10 veckor, bli mamma! Häftig känsla!

Låg precis och kollade igenom alla bilder på datorn som jag tagit sen vi köpte huset. Vilken skillnad det är! Och än är det inte klart. Vi har en del små saker kvar på fasaden som ska fixas.

Knutar, utebelysning, räcke på takterassen osv. 
Gräsmattan i slänten ser lite rolig ut på bilderna då vi tydligen skulle rulla ut dem bitarna som ej användes på en gång. Markfirman ska fixa klart höjningen av det sista på tomten denna veckan så därefter ska det gräset till sin rätta plats :) Kommer nog även bli grymt med en terass längst hela framsidan på huset.

Före:

Bild: Bythecity

Efter:

Bild: Bythecity

Bild: Bythecity

Ha en fortsatt fin dag!

// Isabelle

lördag 10 augusti 2013

Mer golv!

Såg att bilden som jag la upp igår på golvet var så otroligt dålig. Vi var ute en sväng till huset idag och vattnade gräsmattan samt att A la klart golvet i ett av smårummen. 

Här kommer en ny bild:

Bild: Bythecity

Till er som kan det här med golv tror jag att golvet egentligen ska ligga i ljusets riktning. Det kommer det att göra i alla stora utrymmen, därför valde vi att fortsätta med samma håll även i de små rummen. Hoppas det kommer att se okej ut (typiskt en sak jag absolut inte hade någon aning om). 

// Isabelle 

fredag 9 augusti 2013

Ett kök kommer lastat!

Idag kom leveransen på vårt kök! Ska bli så kul att se hur det kommer att bli.

Bild: Bythecity

Kan tyvärr inte visa några bra bilder på hur det ser ut nu men det kommer så fort samtliga skåp och luckor är uppackade.
Kika på golvet förresten på bilden nedan, längst in mot väggen. Jag är så nöjd med golvet! Glad att jag ändrade mig från ett ljust golv till ett mörkare. Kommer bli en snygg kontrast mot det vita köket samt de vitmålade väggarna. Golvet vi valt heter Nouveau Brown och kommer från Kährs.

Bild: Bythecity

// Isabelle

Trädgårdsfix!

Ni kommer att märka är min starka sida inte riktigt att snickra, den delen sköter A alldeles utmärkt :) 
Jag har mest lagt min energi på trädgården och att måla. Senare när det är dags att flytta in kommer jag lägga mycket tid i huset för att få till det så bra som möjligt. Kommer bli en så otroligt stor skillnad att flytta till ett hus på 170 kvm istället för att bo i en lägenhet på 60 kvm.
Som tur är har både jag och A bott i vars en lägenhet tidigare så en del möbler har vi lyckats samla på oss. 

Hur som, här kommer några bilder på det vi gjort de sista veckorna. (Har fortfarande inte lagat systemkameran så bilderna från min Iphone får duga).

Jag började med att plantera en syrenhäck mot vår granne på baksidan. Ja, dem har satt upp en gammal telefonkabel som gräns. Den ska snarast bytas ut till något annat men det var tydligen viktigt att visa vart gränsen går :)

Bild: Bythecity

När jag var klar med häcken och A med alla gipsskivor i huset satte jag igång att måla gästhuset svart samtidigt som A började skruva upp all trall.

Bild: Bythecity

Sen var det dags att höja upp altanen innan brädorna skulle skruvas tillbaka.

Bild: Bythecity


Lagom till att vi nästan var klara med altanen och gästhuset kom A:s föräldrar upp från Falkenberg för att hjälpa till med gräset.

Före:

Bild: Bythecity

Efter:

Bild: Bythecity

Nu är det bara baksidan kvar att måla på gästhuset, ytterdörren (den fula blåa) ska byta ut så fort leveransen kommer på alla dörrar och A ska sätta fast de sista plankorna på altanen.

Sen lämnar vi baksidan och börjar fixa till entrén och slänten på framsidan. Nästa helg ska vi förhoppningsvis även hinna med att börja bygga på altanen som ska vara på framsidan mot vattnet.

// Isabelle

torsdag 8 augusti 2013

Kämpa!


Oj vad vi har kämpat på i huset. Första semesterveckan spenderade jag i London och därefter åkte vi ner till Falkenberg. Jag laddade batterierna för de andra två veckorna.
Hela förra veckan var vi ute i huset från tidig morgon till sen kväll. A fortsatte att isolera, sätta upp råspont och alla gipsskivor i huset.

Bild: Bythecity


Jag städade och städade, det dammar och skitas ner hela tiden!! Började även att måla om friggeboden. Den var ju vit så nu är den matt svart, precis som huset. Blev så bra!
Vi har även höjt upp altanen runt friggeboden, så nu är den helt i samma nivå. 

Igår kom tre pallar med gräsmatta. Mina föräldrar och A:s föräldrar kom ut och hjälpte oss. Snabbt gick det och tusan vad jobbigt det var. Svetten bara rann! Men jisses vad fint det blev. 

Mer Bilder kommer ikväll eller imorgon. Nu måste vi ut till huset och vattna samt att jag ska måla klart.

Ha en fin dag!

// Isabelle