lördag 30 november 2013

Mini Glo-ball

Ni som har följt min blogg kanske minns mitt inlägg om Filippa K:s lägenhet som låg ute för försäljning.. jag blev ju helt förälskad i hennes badrum. Hennes badrumsspegel var precis så som jag vill ha det. Elektrikern skulle fixa en spegel med liknande ljuskällor men härom veckan var några vänner på besök och hade själva tittat på samma lampor till en spegel, Flos Mini Glo-Ball. Jag kunde inte hålla mig från dem så beställde dem på en gång och igår kom äntligen vår spegel! Ska bli så skönt att äntligen ha en spegel i badrummet med riktigt ljus :)

Här kommer några bilder på lampan från Flos hemsida. Vi har köpt fyra stycken som ska fällas in i spegeln, precis som på den andra bilden. 

Bild: www.flos.com

Bild: www.flos.com

Bild: www.flos.com

// Isabelle

måndag 25 november 2013

Värt allt slit..

jag kan inte riktigt få in i hjärnan hur mycket vi egentligen har hunnit med på så "kort" tid när det kommer till huset. 
Så vi slet i början med rivningen och allt. Till er som köpt eller kommer köpa en sommarstuga som ska byggas om, sälj ALLT på blocket. Jag är förvånad hur mycket det faktiskt går att sälja. Allt från fönster, kök, kamin, markiser m.m. Det blir faktiskt en slant till slut. Om värdet inte är särkilt högt så är det fantastiskt skönt att slippa köra bort grejerna om inte annat. 

Kan inte föreställa mig att huset en gång har sätt ut såhär:

Bild: Bythecity

Bild: Bythecity

Bild: Bythecity

Bild: Bythecity

Bild: Bythecity

Bild: Bythecity

// Isabelle

torsdag 21 november 2013

Morgonmys..

Bild: Bythecity

Så fort jag tittar denna lilla tjejen tror jag fortfarande att jag drömmer! Nu ska vi mysa järnet så länge vi bara kan :)

// Isabelle

Pepparkakshus

Surfade in på Sköna hems hemsidan en snabbis idag. Vilka fina pepparkakshus. Jag har faktiskt aldrig gjort ett helt eget hus utan fuskat och köpt ett sådant där färdigt hus som bara är att limma ihop. Har dock fått för mig att det är så svårt att få kanterna jämna när man gör hela huset själv från grunden, ska nog ändå prova i år och se om det går :)

Bild: www.skonahem.se

Bild: www.skonahem.se

Bild: www.skonahem.se

Bild: www.skonahem.se

Bild: www.skonahem.se

// Isabelle

Blommor och ett glas...

Unnade mig ett glas vin hemma häromdagen, minns inte senast jag drack något med alkoholhalt :) Nu är det ju även snart hög tid för glögg, Mums!! 
Såg förresten att en granne redan har satt upp adventsljusstakar, så mysigt. Jag vet att många tycker att det är för tidigt än och vi ska väl vänta till första advent men måste villigt erkänna att det ser så fint ut på kvällarna när det blir mörkt. 

En till äkta matta har förresten kommit in i huset, denna gången till vardagsrummet. Säger det igen, vilka underbara svärföräldrar jag har som släpade upp den nerifrån landet åt oss.
 Nu ska det letas kuddar till soffan då mattan går åt det gråa/blåa hållet och kuddarna som prytt soffan tidigare har varit i mer klara färger vilket inte längre passar. 
Några tips?

Bild: Bythecity

Bild: Bythecity

// Isabelle

tisdag 19 november 2013

Babylycka..

snart är lilla tjejen två veckor gammal, känns som att dessa två veckorna har gått så otroligt snabbt.
Jag kan sitta i timtal och bara titta på henne. Hon känns så mycket större och mer personlig för varje dag som går. 
Var tredje timma ska hon ha mat nu dygnet runt, så dagarna och nätterna går lixom lite ihop. 

Bild: Bythecity

Vi har mest varit hemma sen vi kom hem från BB, och det är så mysigt och vad glad jag är att vi har kommit så långt med huset som vi har innan lilla Molly kom till välden. Det är förresten hennes namn, Molly. Åh vad vi tycker om dig!

// Isabelle

torsdag 14 november 2013

Lycklig

Ni har säkert redan lyckats lista ut att vi har blivit föräldrar! Så underbart!
I torsdags för en vecka sedan kom vår lilla tjej till världen, vilken otroligt häftig upplevelse. Jag lever lite i en overklig bubbla för tillfället. 
Varje gång jag slår upp ögonen på morgonen och tittar på lilla tjejen kommer det ett leende av lycka och jag får nästan nypa mig i armen för att förstå att det är vår lilla bebis :)

Kommer fler inlägg så fort jag vaknat upp ur bubblan ;) 

// Isabelle



fredag 1 november 2013

Hemligt innehåll

Igår fick vi äntligen vårt sista tillskott till familjen vitvaror, vinkylen.
Nu är köket komplett!

Vi åkte iväg en sväng för att handla lite mat samt att vi båda sprang in på systembolaget för att köpa några flaskor till kylen. 
Jag kunde inte hålla mig borta från årets glögg som nu finns i butik. 

Bild: Bythecity

Glögg är ju bara så himla gott!

Årets smak är ju inte släppt än, ett hemligt innehåll helt enkelt. Vad tror ni att det är för smak? 
Lingon? Hjortron? Blåbär? 
Nej, alla dessa har ju funnits tidigare..
Smaksättningen släpps på lucia den 13 december, så det är bara gissa vilt fram tills dess :)

// Isabelle 

Badrummet

Toaletten har fått sin egna plats i badrummet. När jag och A träffades bodde vi på ett hotell i Miami som jag minns hade så härligt badrum. Det var inte särskilt stort men det var så praktiskt att toaletten inte stod mitt i badrummet utan var gömd bakom en frostad dörr. Detta tog jag med mig hem och har även varit inspirationen för vårt badrum.

Bild: Bythecity

// Isabelle

Juldekoration, here I come!

Det här med Halloween.. jag kan inte riktigt med denna högtid eller vad det nu räknas som. 
Var förbi en blomaffär och skulle köpa lite blommor till entrén, allt var i färgen orange eller hade påklistrade små pumpor på växterna. Inte min favorit! 
Jag hoppar nog över Halloween och går på juldekoration direkt. Eller är det lite tidigt för det? :)

Igår åkte jag till Zetas och åt lunch, behövde lite frisk luft och inspiration. Rekommenderar verkligen deras kafé/restaurang, så fräscha rätter!


Bild: Bythecity

Förra helgen började A spika på entrén. En ringklocka måste köpas och dem sista plankorna ska sättas på plats. Kommer bli riktigt bra. Känns lite roligare att gå på ett "golv" istället för livsfarliga pallar.

Nu ska jag ta en promenad till skogen och plocka med mig lite granris hem, ska göra en matta av riset som ska ligga framför dörren. 

// Isabelle