tisdag 29 april 2014

Lantliv it is!

Prenumererar ni på någon tidning?

Jag har i omgångar prenumererat på ganska många olika tidningar. 
Elle decoration, Sköna hem, Plaza interiör, Residence m.fl.. Sen vi flyttade till huset har jag testat tidningen Lantliv. Gillar den starkt. Jag har alltid haft en ganska sparsmakad stil invändigt. Vita väggar, Svenskt tenn och designade lampor.. ja ni ser säkert en bild framför er :)

Jag börjar dock mer och mer falla in på smaken av att blanda denna lite sparsmakade stil med lantlig fransk romantik. 

Måste hitta några av följande skärbrädor jag såg i senaste numret av Lantliv. 

Bild: Bythecity

Älskar även kastrullerna i koppar! Hur fina!?? :)  
Förr fungerade ju inte koppar på induktion vilket gjorde att det försvann från marknaden ett tag men nu är dem tillbaka och fungerar på de flesta spisarna. 

// Isabelle


Småfix..

För tillfället känns det som att vi helt plötsligt har massvis av småprojekt för oss. Precis så jag inte vill ha det. Jag vill avsluta en sak innan något nytt påbörjas, annars blir det ju aldrig klart :)
Dock är ju faktiskt alla stora projekt klara nu som har med huset och trädgården att göra. Okej, garage kvarstår men det har vi inte ens skickat in bygglov för så det kommer bli ett projekt som tidigast påbörjas efter sommaren. 

Lite småfix i gästhuset är fixat idag så i helgen eller helst tidigare än så ska jag ta tag i en storstädning där och bädda rent så det går att sova där ute om det dyker upp några vänner som vill stanna över natten.

Altanen framför huset mot vattnet är så gott som klar nu. För att få bort lite insyn från grannar samt vägen ska A bygga en svart spaljé. Jag har börjat grundmåla virket med falusvart då jag tror jag kommer bli tokig om den ska målas på plats.  

För att mjuka upp den svarta spaljén har jag köpt tre plantor skenhortensia (Schizophragma hydrangeoides) som ska få slingra sig upp mot altanen. 

Ser ut såhär:




Tror det kommer bli super läckert mot allt svart och jag älskar blommorna. Alla vet nog hur en "vanlig" Hortensia (en av mina favoritblommor) ser ut. Stora fina klossar som blommor med graciösa blad. Det jag tyckte var så fint med denna klätterväxten är dem annorlunda blommorna. Det ser nästa ut som små vita blad runt en fläder, ja ni fattar nog :)

Köpte även med mig en Pipranka hem. Bokstavligen älskar den klätterväxten också. Piprankan har blad stora som händer, om inte ännu större. Jag har inte riktigt bestämt mig än vart exakt den ska vara men tanken är att den ska slingra sig upp på en hög gavel på huset.. 



Jisses så många blogginlägg om trädgård det blivit nu sista tiden men det är den enda som roat mig sista veckorna :) Molly älskar dessutom att vara ute så prefekt för oss båda! 

// Isabelle

fredag 25 april 2014

Värmen är här för att stanna..

Vad  tror ni? Kommer värmen att stanna ett tag nu? 

Det är många som verkar tycka att det är kul med trädgård och det kanske inte är så konstigt så här års. Det rycker i varenda trädgårdsnerv i kroppen :)

Jag måste tipsa er om krukorna jag köpte häromdagen, ja ni såg nog dem på bilden i mitt tidigare inlägg. Korgarna kommer från Artwood och dem lite större bruna krukorna från Ikea. Världens kap, 59 kronor styck inklusive fat, bra Ikea. Dem är säkert inte frost tåliga men det gör inget då jag har tänkt att plantera växter i dem som ändå måste tas in efter sommaren. 


Förra helgen invigde vi matgruppen utomhus för första gången. Super sköna stolar och faktiskt inte ens nödvändiga att använda dynor till. 

Både bord och stolar kommer från Artwood.

Bild: Bythecity

Åh vad jag längtar efter att kunna göra med egen Mojito på egenodlad mynta. 
Men dem är på gång... :) 

Bild: Bythecity

Bild: Bythecity

Bild: Bythecity

Nu ska vi göra egna hamburgare som senare ikväll ska grillas. 
Hoppas ni får en fin fredag!

// Isabelle

onsdag 23 april 2014

Påsken har passerat förbi..

Denna helgen har verkligen bara rasslat iväg. 

Bild: Bythecity

Vilket underbart väder vi har haft här i Stockholm. Vi har varit ute i trädgården från tidig morgon till sen eftermiddag. Och jisses så mycket vi har hunnit med. 
10 ton grus samt lika mycket jord kom levererat till oss innan påskhelgen. Allt detta är skottat till sin rätta plats och A har lagt kantsten runt infarten. Superbra blev det. 

Vi valde att ha storgatsten som kantsten. Det bryter av fint mot gruset.

Bild: Bythecity

Jag har även planterat min efterlängtade häck, liguster. 
Så nu finns mina två favoriter i trädgården, avenbok samt liguster. 
Vi får se hur mycket ligustern hinner att växa detta året men jag hoppas hinna klippa ner den en gång till innan hösten då jag vill ha den riktig tät ända nerifrån marken. 

Det är otroligt underbart med stora terasser men, herregud så mycket blommor dem sväljer! Det såg ut som vi hade en butik här när jag packade upp korgarna som ska bli krukor till sommarblommorna på terrasserna. 

Bild: Bythecity


Bild: Bythecity

Lådorna för köksträdgården är förresten klara. Jag har ingen bild på dem än men återkommer med det! På bilden lite högre i detta inlägget syns dem men då var dem inte klädda med lister högst upp för att dölja platonmattan.

Första sådden är gjord (heter det så förresten?). Det blev en låda denna gången som fylldes och så resten i den andra lådan i maj när det blivit lite jämnare temperatur. Jag har säkert gjort en massa fel men ska bli så kul att se om det kommer upp något ätbart ur jorden em några veckor!? :)

En av mina favoritdrinkar är Mojito, så att odla mynta var en av mina första önskningar. Men ganska snabbt efter en del googlade insåg jag att det nog var bäst att sätta detta i kruka då dem tydligen sprider sig som ogräs. Så dagens uppdrag blir att plantera pepparmynta samt en annan sort som jag redan glömt namnet på.. :) 

Nog om trädgård... 

Ha en fantastisk dag nu alla läsare!

// Isabelle

måndag 14 april 2014

Odlingslådor

Hoppas ni alla mår bra! 

Bloggen har legat lite i vila ett tag men jag ska försöka se till att skriva lite mer igen.

För er som fortfarande följer min blogg kommer jag från och med nu skriva lite mer om oss och vår trädgård och när det gäller huset kommer det bli lite mer inredningsdetaljer. 
Ja ni förstår :)

Vi är som sagt i full gång med trädgården. Andreas är snart klar med den stora trappan framför huset. 
I helgen skapades två stora odlingslådor av resterande panel från huset. 
Platonmatta införskaffades som vi i påsk ska klä lådorna med invändigt för att utesluta fukt så plankorna inte ruttnar så snabbt. 



Andreas satte ihop en låda på nolltid och jag stod för målningen.

Här ser ni, panelen från huset samt trallvirke för att få dem stabila. Tager vad man haver :)


Så här blev dem målade och redo för att flyttas till sin rätta plats. Dem ska isoleras, kläs med platonmatta och därefter fyllas med jord. 
Åh som jag längtar efter att skörda egna grönsaker!


Nog om köksträdgården!

Avenbokhäcken är klar! Kommer bli så himla fint när den vuxit till sig.

Jag har inte fotat häcken än men lovar att återkomma med bilder på den. 

Apropå vår, vi har fått vår första leverans av utemöbler från Artwood. Ångrar inte en sekund att vi valde dem. Älskar dem redan! Nu väntar jag bara på lite riktig värme!

Det var regn och rusk när leveransen kom men vi trotsade regnet jag och Molly och packade upp det mesta. 

Återkommer även här med bilder på resultat.



// Isabelle