fredag 17 april 2015

Blomsterflickan här igen..

 Sitter hemma och strökollar på Let´s dance, Molly har somnat och A är i stan med några vänner.
Imorgon får vi gäster så ikväll blir det lugnt för min del. Imorse var jag och Molly på Gateau och åt frukost, vår nya fredagsrutin nu innan lillebror kommer, därefter åkte vi till badhuset och badade. Som hon älskar att bada. Jag har alltid avskytt badhus, vilket jag fortfarande gör men försöker övervinna rädslan :)  

Bild: Bythecity

Bild: Bythecity

 Mollys rum förresten är så gott som klart nu! Vi har gått och småfixat i huset idag efter lunch, även hunnit köpa hem lite nya färska blommor :)
Ett fint indiantält från Granit har hon fått, en ny barnsäng, en matta och lite förvaringsburkar m.m. 
Vi köpte även en ny garderob till henne förra helgen, Hensvik från Ikea. Supergullig garderob men med mindre fina knoppar på utsidan. 

Bild: www.ikea.com

Svängde förbi Fredells och köpte två nya, nu blev garderoben så mycket finare :)

Bild: Bythecity

Vita fina barngalgar hittade jag på Åhlens som passade perfekt till garderoben. 

Ha nu en fortsatt fin fredag!

// Isabelle

torsdag 16 april 2015

Gardinprojekt

Håll i er, jag har fått energi någonstans ifrån.. Mår fortfarande inte helt 100 men börjar se slutet på denna graviditet. Har varit en riktig utmaning att vara hemma med vår dotter samtidigt som jag mått så dåligt som jag gjort. Ska bli underbart att snart vara tvåbarnsmamma och få njuta med två små småttingar!

Hur som, har beställt gardiner idag till vårt vardagsrum. 
Vi har verkligen dragit ut på detta i över ett år men nu äntligen. 

Vi har ju skjutit fram taklisten som jag visat tidigare och bakom listen ska det sitta en takskena som gardinerna ska fästat i. 
Vår takhöjd på 2.80 meter har gjort att vi inte kan köpa gardiner var som helst då dem flesta jag hittat i det tyg vi vill ha varit för korta.
Hittade till slut en butik/ateljé vid namn Gardinmakaren som ligger i Hammarby sjöstad. Svängde förbi häromdagen och fick så himla fin hjälp. 

Kommer bli vitt tyg längst väggen i vardagsrummet. Liknande dessa:

Bild: www.pinterest.com

Bild: www.pinterest.com

Håller tummarna för att det nu blir som jag tänkt mig. Kommer i alla fall bli så mycket bättre än hur det ser ut nu (en vit kal vägg).. Återkommer med resultat när det är klart :) 

// Isabelle


onsdag 15 april 2015

Påskpresent

Jag har älskat vasen i massa år men blev lite emot den ett tag då den syntes på varenda blogg och sociala medier när det kom till inredning. Jag bestämde mig då att vi inte skulle ha vasen men nu tänkte jag om, vad spelar det för roll? Jag älskar ju den! 

Så i påskpresent till mig själv fick det bli en dagg vas från Svenskt tenn. 

Den är ju bara så himla fin, eller vad tycker ni?

Bild: Bythecity

// Isabelle

tisdag 14 april 2015

Tackar för en högtryckstvätt

Det här med altan och trall.. say no more!

Förra året byggde A klart takterassen samt altanen framför huset. Tror vi totalt har över 150 kvm altan. 

På takterassen är trallen superfin men på framsidan av huset mot havet har trallen blivit galet grön och äcklig över vintern. Pedant som jag är blir jag tokig på sådant så efter att en fungerande högtryckstvätt införskaffats testade jag vår nya tralltvätt från Kärcher. Fungerade toppen!


Bild: Bythecity

Nu är trallen super fin igen! 

// Isabelle

måndag 13 april 2015

Inredningsbutiker i Stockholm

Jag är så otroligt svag för Svenskt tenn. Kan gå runt i butiken i timmar och bara kolla.. 

Har ni någon/några favorit butiker i Stockholm när det kommer till inredning? 

Här är några av mina:
Svenskt tenn
NK inredning
DIS inredning
Svenssons i Lammhult (ligger i Sickla Köpkvarter)
Zara home
R.O.O.M
Länna möbler
Illums bolighus

Jag var inne på Illum för några dagar sedan och blev glatt överraskad över hur mycket fina prylar dem har. Har ni inte varit där inne, gå dit. Ligger mitt emot NK på Hamngatan.
Min absoluta favorit när det kommer till dansk design är ju det klassiska porslinet Royal Copenhagen. 
Tyvärr rätt dyrt men kul att ha något att spara på..

Bild: www.royalcopenhagen.com

Bild: www.royalcopenhagen.com

Bild: www.royalcopenhagen.com

Bild: www.royalcopenhagen.com

Bild: www.royalcopenhagen.com
Visst är det fint?

// Isabelle

Badrumsprojekt

Är på jakt efter en snygg hylla till vårt svarta badrum. 
Några tips? 
Den måste gå att skruvas upp för dem med sugpropp tycker jag är värdelösa och dessutom inte särskilt snygga..

Hyllan på bilden nedan köpte vi för ett tag sedan till det stora badrummet och skulle väll kunna tänka oss en likadan till det svarta badrummet men hade det inte varit snyggare med en svart? Finns det tror ni?

Bild: Bythecity

// Isabelle

Medelhavet..

Tror jag nämnt det tidigare, hur många olivträd och citronträd jag dödat här hemma? 

Mm, förra sommaren hade jag ju två olivträd på takterassen som stortrivdes, fick tom stora oliver, men så fort hösten och kylan kom satte jag in dem och därefter gick det utför. Dem torkade och dog efter någon månad. 

Var förbi IKEA för någon månad sedan och såg att det stod några ensamma citronträd på en hylla. Köpte hem två stycken och tänkte att denna gången ska jag ge dem all kärlek jag kan och förhoppningsvis lyckas hålla dem vid liv tills det går att sätta ut dem. Så här långt har det faktiskt gått över förväntan!

Jag vattnar dem ca en gång i veckan, dem är rätt duktiga på att visa när dem vill ha vatten och varannan gång ger jag dem citrusnäring. 

Jag har till och med lyckats få se några citronen bli till.. :)

Bild: Bythecity

Bild: Bythecity

Bild: Bythecity

Bild: Bythecity

Citronerna ska väll förhoppningsvis bli gula någon gång också men jag ska inte ge upp.. 

I sommar ser jag fram emot att blanda drinkar med egna citroner och mynta.

// Isabelle

onsdag 8 april 2015

I väntans tider..

Dagarna flyger iväg och så även veckorna som är kvar tills vi blir fyra i familjen. Igår fick vi veta datum för vårt planerade kejsarsnitt så nu blev det plötsligt på riktigt igen :)

Kanske bara jag, men andra graviditeten får inte lika mycket "uppmärksamhet" som första. Inte så konstigt kanske då vi har en liten tjej hemma på 17 månader samtidigt.. Längtar så efter bebisgos igen och långa promenader i solen! 

Huset står kvar och vi trivs som bara den. Invändigt är det fortfarande lite småsaker kvar men vi betar av listan vartefter vi får tid och lust. Inga stora saker som kvarstår så absolut inget brådskande heller, bara skönt att veta att allt snart är helt klart. 

Trädgården däremot, vilket evighetsprojekt. Vi har ju valt att göra mycket själv, dels pga kostnaden att anlägga en hel trädgård men också för att jag tycker det är halva nöjet av att bo i hus, att få skrota runt i trädgården och fixa! 
Nu i påsk fick vi upp vår efterlängtade pergola på altanen, vilken skillnad det blev. Den är glest byggd så solen inte ska tas allt för mycket då det är på norrsidan men känslan av att det nu skapats ett "rum" gjorde jättemycket. Kan fota i veckan och visa er. 
Jag målade allt material två gånger med falusvart innan A satte upp allt. Det som kvarstår nu är bara att måla för alla skruvhål. 

Vi har även skickat in bygglov för mur mot vägen som vi hoppas vi får godkänt snart. Det är egentligen det enda stora kvar i trädgården som är kvar som vi inte klarar av att göra själva. Jag har ju förälskat mig i sprängstensmur och hoppas innerligt att det är en sådan vi kan bygga. 

Har gått förbi denna muren ett flertal gånger och hoppas få till något liknande..

www.bythecity.blogspot.com

Ovanpå muren tänkte vi plantera en Ligusterhäck som ska formklippas. Älskar verkligen murar utan fog och strama häckar..

// Isabelle