tisdag 11 augusti 2015

Klotkörsbär

Tre stycken träd har jag planterat i år, ett glanskörsbär, ett äppelträd samt ett klotkörsbär. 
Fantastiska träd allihopa. Senaste planteringen var klotkörsträdet "Umbraculifera" som jag nämnde igår. 

Stammen blir inte högre än vad den är nu utan det är endast kronan på trädet som kommer att växa till sig och bli ca 3 meter i diameter. 

Tänkte försöka hinna gräva ner ett elrör till trädet så vi kan belysa det underifrån lagom till att mörkret kommer lite tidigare på kvällen. Vad tror ni om det?

Längtar så till att ligusterhäcken har vuxit till sig och blivit hög och tät..

Bild: Bythecity

Bakom trädet blir det sedan en till stor planteringslåda alt två mindre bredvid varandra. Det projektet hade vi tänkt ge oss på nu till helgen. 

// Isabelle

2 kommentarer:

  1. Är det vanlig liguster eller vintergrön? När satte ni den? Vet man ska klippa ner till 20 cm första året sedan höja 20 cm per år. När den är i full höjd så ska man börja formklippa. Men man kan börja göra det tidigare i form av en pyramid. Vi satte en förra året men den är inget att klippa än. Har växt ganska segt denna sommaren.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är vanlig liguster som tappar bladen på vintern. Hade gärna haft vintergrön men den är känsligare och läget är lite utsatt speciellt på vintern så vågade inte chansa. Häcken närmast kameran satte vi förra våren, då som barrotade plantor. Klippte lite den första sommaren och just som du säger, släppa upp den ca 20 cm per år för att den ska bli tät och fin :) Nu är den ca 70 cm hög och tät så hoppas att den blir 1 meter till nästa år. Har även satt över 100 plantor till i år som jag klipper till nästa vår tänkte jag. Dem som var krukodlade klippte jag lite redan nu :)

      Radera