lördag 13 juli 2013

Snart så!

Jag räknar ner dagarna.. nu är det bara 5 arbetsdagar kvar och sen semester i 3 veckor! Åh vad skönt det ska bli!

Idag har vi varit ute vid huset igen (precis som alla andra helger) och A har snart lagt klart alla takpannor. 
Snickarna som har hjälp oss jobbade sista dagen i fredags så nu är det bara elektrikern som är kvar. Han beräknas vara färdig i mitten/slutet på nästa vecka. Det här med el är ju inte helt enkelt. All placering såsom uttag, spotlights, utebelysning, handdukstork m.m ska beslutas så elektrikern kan göra klart jobbet. Men nu tror jag vi har lyckats komma fram till en så bra lösning som möjligt.

Till alla er om bygger hus, jisses vad jag är nöjd med att vi valde stora fönster. Det finns inget finare är ljusinläpp och närheten till naturen utanför. 

Bilden nedan visar utgången mot altanen på bottenvåningen. Takhöjden är 2.8 meter i hela huset.

Bild: Bythecity

Jag ska ta fler bilder med vår kamera någon dag så ni får se hur det ser ut. Nu har det endast blivit några fåtal bilder med Iphonen och dem blir så himla mörka :(

Vi är förresten i full gång med trädgården också, eller snarare grovplaneringen. Massvis av fyllnadmassor har kommit och mer inväntas. Jag skulle nog inte ljuga om det kommer ha varit minst 100 lass hos oss när vi är färdiga. Åh vad bra jag tror det kommer att bli bra. Om någon vecka är det eventuellt dags att rulla lite gräsmatta.

Åter igen till huset...
Jag fullkomligt älskar vår takterass! Största anledningen till att vi placerade den där den är var pga solläget. Vi hade faktiskt ingen tanke på att utsikten skulle bli så bra som den blivit. Nästa vecka kommer trallen till takterassen och därefter ska glasräcket upp. Jag längtar så enormt till vi kan sitta här uppe och njuta av den friska luften och bara göra ingenting! :)

Bild: Bythecity 
Bild: Bythecity

Imorgon ska vi börja isolera inomhus, bära in gipsskivor och måla klart på utsidan. 

Bild: Bythecity

Målarn sätter igång v.33 så innan dess har vi en del kvar att göra :) A måste hinna dubbla alla väggar och lägga parkett. Köket kommer dessutom v.31. Nu är det full fart i slutspurten! 

Ha en fortsatt fin lördag!

// Isabelle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar