onsdag 23 april 2014

Påsken har passerat förbi..

Denna helgen har verkligen bara rasslat iväg. 

Bild: Bythecity

Vilket underbart väder vi har haft här i Stockholm. Vi har varit ute i trädgården från tidig morgon till sen eftermiddag. Och jisses så mycket vi har hunnit med. 
10 ton grus samt lika mycket jord kom levererat till oss innan påskhelgen. Allt detta är skottat till sin rätta plats och A har lagt kantsten runt infarten. Superbra blev det. 

Vi valde att ha storgatsten som kantsten. Det bryter av fint mot gruset.

Bild: Bythecity

Jag har även planterat min efterlängtade häck, liguster. 
Så nu finns mina två favoriter i trädgården, avenbok samt liguster. 
Vi får se hur mycket ligustern hinner att växa detta året men jag hoppas hinna klippa ner den en gång till innan hösten då jag vill ha den riktig tät ända nerifrån marken. 

Det är otroligt underbart med stora terasser men, herregud så mycket blommor dem sväljer! Det såg ut som vi hade en butik här när jag packade upp korgarna som ska bli krukor till sommarblommorna på terrasserna. 

Bild: Bythecity


Bild: Bythecity

Lådorna för köksträdgården är förresten klara. Jag har ingen bild på dem än men återkommer med det! På bilden lite högre i detta inlägget syns dem men då var dem inte klädda med lister högst upp för att dölja platonmattan.

Första sådden är gjord (heter det så förresten?). Det blev en låda denna gången som fylldes och så resten i den andra lådan i maj när det blivit lite jämnare temperatur. Jag har säkert gjort en massa fel men ska bli så kul att se om det kommer upp något ätbart ur jorden em några veckor!? :)

En av mina favoritdrinkar är Mojito, så att odla mynta var en av mina första önskningar. Men ganska snabbt efter en del googlade insåg jag att det nog var bäst att sätta detta i kruka då dem tydligen sprider sig som ogräs. Så dagens uppdrag blir att plantera pepparmynta samt en annan sort som jag redan glömt namnet på.. :) 

Nog om trädgård... 

Ha en fantastisk dag nu alla läsare!

// Isabelle

3 kommentarer:

 1. Hej! Vad roligt att följa er trädgård. Är tokig i trädgård själv och har haft min i 2 1/2 år. Fanns inget här från början (förutom en thujahäck) så det var bara att kavla upp ärmarna. Tur att det finns så mycket inspiration att finna på internett t ex. Hoppas kunna ordna planteringslådor till örter och lite grönsaker i år jag också, men vi får väl se vad det blir =) Lycka till och hoppas du fortsätter blogga om trädgården. Hälsning Ulrika

  SvaraRadera
 2. Vad härligt det är att vi är på samma ställe i byggandet.
  Även om ni han med en hel del i trägården förra året till skillnad från oss. Men då får jag ju inspirationen från dig ;-)

  SvaraRadera
 3. Fina bilder och det ser ut att bli jättefint. Skönt när allt börjar fall på plats :-) Isabell, vart hittade du alla fina rotting "krukor"?
  mvh Caroline http://oceanlivinginsight.blogspot.se/

  SvaraRadera