tisdag 6 maj 2014

Fortsättning..

Är det jag som blivit sjukligt besatt eller är det otroligt inne i år att så sin egen köksträdgård!? 

Hur går det för mig då? Haha, ja det vet jag inte riktigt än. 

I april sådde jag ju i ena lådan. Ruccola, spenat, liten tagetes (ätbar blomma/krydda) samt krondill. 

Det som visat sig så här långt ur jorden är spenaten och tagetesen.  

I helgen var det dock dags för den andra lådan att fyllas. 

Följande läckerheter fick plats: 

- Purjolök, rödlök, rädisa och sallad

Håller nu tummarna för att allt klarar sig. Rädisan har redan börjat sloka lite men hoppas på att den tar sig! Vädret är ju hel knäppt för tillfället. 

Bild: Bythecity

Usch, imorse hittade jag första fästingen på mig själv. 
Kanske inte så konstigt då vi rullade gräs i helgen samt att jag gick i det höga gräset nere på tomten igår. Nu ska jag granska både mig och Molly varje dag! 

Några vänner var på besök i helgen på middag och pratade gott om ett program på Svt, Trädgårdsmåndag. Fyra avsnitt har det varit så här långt så jag kikade igenom alla igår på Svt play. Ett ganska mysigt program och lärorikt för en amatör :) Tips för alla er som är intresserade av trädgård! Jag blev nog mest inspirerad av alla goda recept, mums!

// Isabelle

2 kommentarer:

  1. Underbart att få pyssla i trädgården! Wish I was there men det kommer. Det finns ju så många fina trädgårdsbloggar att sätta tänderna i. Har du tex kollat in almbacken? Hittade en del fin inspiration där :). Ja jösses du kanske har några sånna du följer. Tips tillbaka om du har någon bra trädgårsblogg. Dumma fästingar och mys pys med egen odlat! Vi odlade tidigare bl.a. Rödbetor och ruccola och det blev så gott i hop m chevre, pinjenötter och balsamico créme ;) TIPS. Lägg på en frost duk så kommer det växa fortare och snabbare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den bloggen följer jag :) Tänkte lägga upp en lista på bloggar snart som jag följer. Tiden går så fort så snart är ni nog i full gång med trädgården! Kram

      Radera