onsdag 8 april 2015

I väntans tider..

Dagarna flyger iväg och så även veckorna som är kvar tills vi blir fyra i familjen. Igår fick vi veta datum för vårt planerade kejsarsnitt så nu blev det plötsligt på riktigt igen :)

Kanske bara jag, men andra graviditeten får inte lika mycket "uppmärksamhet" som första. Inte så konstigt kanske då vi har en liten tjej hemma på 17 månader samtidigt.. Längtar så efter bebisgos igen och långa promenader i solen! 

Huset står kvar och vi trivs som bara den. Invändigt är det fortfarande lite småsaker kvar men vi betar av listan vartefter vi får tid och lust. Inga stora saker som kvarstår så absolut inget brådskande heller, bara skönt att veta att allt snart är helt klart. 

Trädgården däremot, vilket evighetsprojekt. Vi har ju valt att göra mycket själv, dels pga kostnaden att anlägga en hel trädgård men också för att jag tycker det är halva nöjet av att bo i hus, att få skrota runt i trädgården och fixa! 
Nu i påsk fick vi upp vår efterlängtade pergola på altanen, vilken skillnad det blev. Den är glest byggd så solen inte ska tas allt för mycket då det är på norrsidan men känslan av att det nu skapats ett "rum" gjorde jättemycket. Kan fota i veckan och visa er. 
Jag målade allt material två gånger med falusvart innan A satte upp allt. Det som kvarstår nu är bara att måla för alla skruvhål. 

Vi har även skickat in bygglov för mur mot vägen som vi hoppas vi får godkänt snart. Det är egentligen det enda stora kvar i trädgården som är kvar som vi inte klarar av att göra själva. Jag har ju förälskat mig i sprängstensmur och hoppas innerligt att det är en sådan vi kan bygga. 

Har gått förbi denna muren ett flertal gånger och hoppas få till något liknande..

www.bythecity.blogspot.com

Ovanpå muren tänkte vi plantera en Ligusterhäck som ska formklippas. Älskar verkligen murar utan fog och strama häckar..

// Isabelle

2 kommentarer:

 1. Men god morgon Isabelle! Så ni lever iaf ;-) Det är bra att du bloggar igen :-)
  Kallas alltså denna mur för sprängstensmur? Den är jätte fin och såg en sådan senast idag när jag var på promenad, på två ställen tom. Hur hög tänker ni ha den?
  Håller tummarna för att allt nu går bra med bebis födelsen. Vi hade också planerat snitt på vår andra son. Det var lite som att åka och hämta ut ett paket på posten. Välplanerat och man visste precis när man skulle få "paketet" ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh ja vi lever ;) Ja precis, det är så den heter.. Tror dock den heter så både med fog och utan och den utan fog är ju bara så fantastiskt fin. Höjden på muren kommer vara ca 50 cm i början och blir högre ju längre ner i backen man kommer.. Uppåt 2 meter i slutet men så hög blir den inte utan vi tänker nog slänta den som på bilden istället så den max blir 1.5 meter hög.. :)

   Radera