onsdag 26 februari 2014

Resa och trädgårdsarbete

Ledsen att min frånvaro lyst i bloggen ett gäng dagar. 
Jag och Molly njuter över att vårvärmen har nått oss sedan några dagar. Jag har klippt ner några buskar i trädgården som snart ska grävas upp då annat ska planteras på samma plats. 

Vi har även äntligen bokat en resa till Paris och nu snart åker vi ner till Falkenberg (hoppas på att våren har kommit lite längre där nere). Dem närmaste två veckorna är fullspäckade av massa kul!

Molly har börjat vakna rätt tidigt på morgonen sedan någon vecka tillbaka. Faktiskt rätt mysigt nu när det äntligen börjat bli lite ljusare. Såhär såg det ut häromdagen runt sex på morgonen. 
Så fint!

Bild: Bythecity

Hoppas ni får en fortsatt fin onsdag!

// Isabelle

onsdag 19 februari 2014

Att välja färg..

Det är fortfarande många vita väggar i huset och kommer säkerligen att vara ett gäng så länge vi bor här, men några väggar/rum målade vi i en annan nyans. Både lyckat men även misslyckat ;)

Såhär gick jag runt i somras innan målarn skulle komma:

Bild: Bythecity

Det var ju helt omöjligt att se vilken färg som skulle bli bra. Jag gick på magkänslan :) 
I tv-rummet blev färgen riktigt bra mot boktapeten. I Mollys rum samt gästrummet var det meningen att färgen skulle vara lite varmt beige, MEN den blev rosa! Snacka om att jag lurades av färgen på provet! 
Hur som, färgen i barnrummet blev kvar men målarn fick måla om gästrummet. Bra blev det i alla fall till slut :)

Hoppas ni har en bra onsdag!

// Isabelle

söndag 16 februari 2014

OS-Guld!

Åh vad jag är imponerad av våra längdskidåkare. Jag satt och grät igår när tjejerna tog hem guldet och idag satt vi helspända och log när grabbarna tog hem ett ytterliga OS-guld. Grymt!

Molly älskar att titta på sport. Ja, verkligen mycket! Så fort det har varit skidor på tv eller häromdagen när det var hockey satt hon i sin babysitter och tittade.. så gulligt! :) 




Hon äter mycket på händerna nu, börjar förstå att dem finns. Ligger hon i babygymmet spanar hon in någon av leksakerna som hon sedan går i attack mot. Himla sött att se och så nöjd hon blir när hon får tag i något :)

Ja, nu tror ni säkert att detta har gått och blivit en mammablogg, det är väll inte meningen. Men det är ju en del släktingar och nära vänner som läser bloggen runt om i landet och är nyfikna på tjejen också, inte bara vårt hus.

// Isabelle

lördag 15 februari 2014

Ett glas rött med lite kött..

Bild: Bythecity

Ett glas rött såhär en lördagskväll satt ju inte fel. Jag är snorig som ett litet barn men ska inte klaga för det. 
Våra middagar på helgerna har verkligen fått ett återkommande tema, en köttbit med fetaostsallad och ett glas vin.. 

Ja, jag har turen att ha en kille som jagar så hela frysen är fyllt med kött. Det kan ju inte bli bättre kött än så!?

Något som både jag och A tycker om är vin. Vi är absolut inga vinexperter, långt därifrån, men dricker gärna ett glas till en god middag. 
När vi byggde köket var vi ganska snabbt överens om att vi önskade att ha en vinkyl. Det var inte lätt att hitta någon som passade oss efter de behoven vi hade. Det skulle inte vara en hellång kyl, inte heller en inbyggnadskyl under bänkskiva.. Vi valde att ha samtliga vitvaror från Miele men just vinkylen hade tyvärr inte Miele någon som passade oss. Det blev därför en vinkyl från märket Gaggenau... hur som, nöjda blev vi till slut!

Kan tyckas vara en onödig dyr pryl men måste ändå erkänna att det sätter lite lyx på vardagen :)



// Isabelle

Snart så..

Nacken börjar sakta men säkert att bli stabil! Nu behöver vi inte längre hålla handen under/bakom så fort vi lyfter upp henne eller går runt..

Varje morgon när vi tar upp Molly från sängen får vi ett stort leende, så mysigt. 
Jaa, det börjar verkligen bli en egen liten person nu med känslor och snart en egen liten vilja.. :)

Jag kunde inte hålla mig igår när jag var och handlade på Maxi, köpte med mig lite burkar hem och annat gott :) Ska bli så kul att se hennes min när hon får smaka något annat än ersättning.. Kul att äta samma sak i 4 månader, men hon vet ju iofs inte bättre än :)

Bild: Bythecity

Lilltjejen!! <3

Bild: Bythecity

// Isabelle

Zara Kids

Känner doften av våren i luften, drömmer oss bort till varma sommarkvällar och bad i havet.. Hehe, ja det är nog ett tag kvar!

Jag kunde inte hålla mig så beställde lite fler barnkläder på nätet igår kväll, Zara har ju fått in massa fina vårkläder och passade på att beställa nu när alla storlekar fortfarande finns kvar. Beställde en storlek större än vad hon har nu så det passar bra till våren/sommarn... Smidigt att kunna beställa direkt till en butik också. Zara har ju en butik i Nacka Forum, nästan lika nära dit för oss som till vårt närmaste postombud...

Här kommer några fler favoriter som står på önskelistan, men som sagt, får bita mig i läppen..

Alla plaggen nedan kommen från Zara!

    
     


// Isabelle

fredag 14 februari 2014

Bara barn..

Snart dags för redovisning av ett nytt rum i huset, tänkte försöka mig på köket, men fler bilder på köket får ni om några dagar!

Nu är jag hemma lite småsjuk och bara njuter över att få vara med vår lilla tjej! Jag älskar det! 

Igår tog jag och Molly tag i hennes rum igen. Plockade i ordning lite och gjorde en ny rensning av hennes kläder. Det är verkligen helt galet vad snabbt hon växer ur kläderna. 

Vi fick som sagt otroligt mycket kläder innan hon föddes, tror det var uppåt 200 plagg och redan har hon vuxit ur säkert 180 av dessa :) Låt säga att vi hunnit använda 50 av alla.. 
Dem flesta plaggen var i mindre storlekar så nu börjar det bli lite mindre plagg i garderoben. 

Vi tog därför en liten sväng igår och köpte några nya bodys, mjukisbyxor och en fin klänning!

Bild: Bythecity

Bild: Bythecity

Bild: Bythecity

Jag skulle nog kunna köpa ihjäl mig på barnkläder men har insätt att det bara är dumt och slöseri med pengar! 
Baskläder köper jag på H&M, KappAhl (Newbie by KappAhl så underbar serie), Zara Kids och Lindex. 
Sen har jag några favoritmärken, dock lite dyrare kläder så det blir bara något plagg då och då. 
How To Tiss A Frog, MarMar Copenhagen och Mini Rodini, så underbara gulliga barnkläder!

Haha, här är alla kläder som nu ska upp på vinden tillsammans med en fylld Ikea kasse som tidigare åkt upp. Det är guld värt att få ärva kläder till en liten rackare! 

Bild: Bythecity

// Isabelle

onsdag 5 februari 2014

Stora badrummet

Nu har jag äntligen en vettig kamera att använda. Tänkte att jag ska försöka fota alla våra rum i den mån som jag kan :)

Börjar med mitt och A:s badrum. 
Så här såg planen ut från början, är inte riktigt säker på om storleken stämmer som på bilden men något liknande i alla fall.


Bild: Bythecity

Toaletten ville vi ha lite avskilt från övriga inredningen så vi valde därför att sätta en glasdörr (frostad) in till toaletten. Dörren är av frostat glas för att släppa igenom dagsljuset från det lilla fönstret som sitter ovanför toaletten. 

Det är två skjutdörrar in till badrummet. Dörren till vänster leder ut till sovrummet och det är även via den dörren vi går in. Dörren som syns längs ned på bilden ovan är skjutdörren in till garderoben.

Bild: Bythecity

Vi har gott om förvaring i skåpen då vi valde att sätta ett högskåp för mediciner m.m. Jag ångrar inte en sekund att vi satte in ett dubbelhandfat, det är verkligen praktiskt!




Bild: Bythecity

 Vad glad jag är att vi även ändrade belysningen ovanför spegeln i sista sekund, dem lyser så mycket finare än vanliga glödlampor som var tanken från början.

Här kommer lite info om inredningen.

Toalett samt badkar: Duravit
Handfat/komod samt högskåp: Aspen
Spegel: Måttbeställd med färdiga hål för belysning
Belysning i spegel: Flos
Glasdörr, glasvägg samt handdukstork: INR
Handfatsblandare, dusch samt badkarsblandare: Mora armatur

På golvet samt väggen bakom duschen är det carrara marmor 30*30 cm. På väggarna valde vi att sätta vita matta stora laserskurna plattor 60*30 cm. 


// Isabelle

Fortsättning trädgård..

Då det är en del läsare som är mitt uppe i husbygge och precis som vi måste fixa en trädgård från nästan ingenting. Jag måste därför tipsa om Zetas hembesök. Jag vet att jag har skrivit om det förut men det var verkligen värt varenda krona. 
När Maria var här för ganska exakt snart ett år sedan var det snö på marken och vårt nya hus var inte ens på plats. Trots detta skissade hon upp ett förslag (grovritning) på hur trädgården kunde planeras. 

Bild: Bythecity


Hon lyssnade verkligen på vad vi ville och ritade därefter.
Priset: 3300 kronor (inkl 1h resväg)

Läs mer här: Zetas 

Det är utifrån hennes skiss som vi har utgått när det kommer till planeringen. Vill man ha mer ingående växtförslag m.m ska man anlita dem för en riktig designritning. 

A ska i vår snickra ihop två lådor som ska bli köksträdgården utanför köket. Vi satte nämligen in en altandörr i köket så vi lätt kunde ta oss ut via den vägen.

Victoria Skoglund har ju en underbar sådan!

Bild: http://blog.leila.se/victoriaskoglund/

Bild: http://blog.leila.se/victoriaskoglund/

// Isabelle

tisdag 4 februari 2014

Häck, Björnbär och andra läckerheter..

Hittade två bilder från i somras på våra björnbär på baksidan. Vi plockade tyvärr aldrig alla men i sommar då ska det verkligen ätas! Busken eller klätterväxten som det är verkar verkligen trivas bra. Växer så det knakar!

Bild: Bythecity

Bild: Bythecity

En annan favorit som vi valt att spara är avenbokshäcken på framsidan. Det är nog min absoluta favorit när det kommer till häckar. Den har nu kommit till sin fulla höjd så i sommar ska jag formklippa den då vi vill ha den tät och fin. 

Så här såg den ut i somras:

Bild: Bythecity

Den ska även "förlängas" ut ända ut till gatan tänkte vi. Förstår inte riktigt varför man valt att ha tre olika sorters häckar på en så kort bit.. Längst ut är det ett buskage av den planta/häck som ramar in tomten mot vägen, Sibirisk ärtbuske. 

Åh, längtar till våren nu!!


// Isabelle

Till Molly..


När jag köpte några julklappar till Molly i december fick vi med oss små prover på en hudvårdsserie för barn. 
Åh, är helt förälskad i allt!  

Ni som har barn har säkert sätt lilla Sophie!? Det är faktiskt en av världens mest sålda bitleksak! 



Så här ser hudvårds-serien ut för dem små småttingarna!



Må tyckas vara onödigt att köpa sådant till en liten bebis men om det är någon gång i livet man ska vara försiktigt med huden så är det ju när dem är så små! 
Tvålen, bubbelbadet och oljan ska vi nog införskaffa oss. Btw, går lika bra för vuxna att använda allt, jag som älskar att bada! :)

// Isabelle