tisdag 4 mars 2014

Att välja golv

Ett stort beslut av alla hundratals under bygget var valet av golvet. Jag tror det är många som inte lägger särskilt stor vikt i detta utan tar något vanligt populärt golv som är ett säkert kort. 
Jag tycker dock att golvet är en av de stora bitarna som sätter karaktären i huset. Det blir ju enormt stor skillnad om det är ett ljust golv jämfört med ett mörkt. Eller skillnaden mellan enstav och trestav till exempel. 
Självklart är det även givetvis en prisfråga vilken golv man har möjlighet att välja. Det skiljer ju enormt mycket i pris mellan alla olika golven som finns på marknaden. 

I början av husbygget eller var nog innan vi hade börjat var jag helt bestämd på att ha ett ljust golv. Det var och är väll kanske fortfarande inne med ljusa golv.. 
Tids nog efter att ha kikat runt som en tok gled tankarna mer och mer över till ett klassiskt golv som ska funka många år framöver. Det blev till slut ett mörkare ekgolv.

Jag har visat några bilder på golvet tidigare men här kommer först några bilder från Kährs egna hemsida på just det golvet vi har i hela huset. Det är alltså först några virtuella bilder.

Golvet som vi till slut valde att lägga i hela huset heter:
Kährs Ek Nouveau Brown

Bild: www.kahrs.com

Bild: www.kahrs.com

Bild: www.kahrs.com

Bild: www.kahrs.com

Bild: www.kahrs.com

Och så här blev golvet i verkligheten i vårt hus! Visar några bilder som är tagna innan vi flyttade in så syns golvet mest :)

Bild: Bythecity

Bild: Bythecity

// Isabelle

1 kommentar:

  1. jätte fint golv må jag säga!! Vi har ju halkat in på mörkt golv som vi ju älskar men detta golv är ju allt annat än den vanliga trestav ek parketten som man ser i de flesta hus eller som ingår som standard.
    Snyggt snyggt!

    SvaraRadera