onsdag 14 maj 2014

Alla sorters morötter

Jag bakade ju en morotskaka i förrgår. 

Den blev bara så himla god. Morotskaka är enligt mig en av dem godaste bakverken förutom biskvi :)

Här kommer receptet som jag hittade från Leilas hemsida.

Bild: Bythecity

  • 3 ekologiska ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl solrosolja
  • 4 1/2 dl rårivna morötter

Cream Cheese Frosting

  • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 lime
  • 100 g philadelphiaost

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  • Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. 
  • Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
  • Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.


  • Låt morotskakan svalna.

    Cream Cheese Frosting

  • Vispa alla ingredienser krämigt.
  • Bred frostingen över morotskakan.


  • www.odla.nu

    Fick för mig att jag skulle göra den lite roligare, så bytte ut vanliga morötter mot Alla sorters morötter. Fina färger blev det när morötterna var rivna, i kakan såg det mest ut som att jag lagt i blåbär eller choklad också :)

    // Isabelle

    2 kommentarer:

    1. Mums, ser smarrig ut! Du är vekligen inne i ditt bak esse! Men vad göra med detta väder? I morgon vänder det så vi kan gå ut och fortsätta på våra uteprojekt :-)

      SvaraRadera
    2. Ja men precis, nu när det blir fint väder kommer det nog inte bli så mycket bakande. Vi ska ha dop snart så ska erkänna att det kanske är därför jag bakat så "mycket".. ;) Kram

      SvaraRadera